tanden die uitvallen in je slaap

Door pinna_be op dinsdag 1 maart 2016 12:15 - Reacties (13)
Categorie: Mijmeringen, Views: 6.178

Ik werd wakker, midden in de nacht. Vervelende nachtmerrie over uitvallende tanden. Ik herinnerde me dat dit soort dromen best vaak voorkomen, het zou betekenen dat je je krachteloos voelt ofzoiets. De rationele ik lachte het gebeuren weg en probeerde verder te slapen. Om te slapen positioneerde ik me op mijn rechterzij, dit deed ik omdat ik dan minder snurk en ik zo mijn vriendin een rustigere nacht kan bezorgen. Terwijl ik me neerleg, voel ik een tand loskomen aan de linkerkant van mijn gebit en hoor ik het vallen met een tik op de rechterkant.

"Shit, ik was toch redelijk zeker dat ik wakker was."

Half in paniek snelde ik naar de badkamer, om te kijken welke tand er uit was gevallen. Ondanks de paniek hoopte ik stilletjes dat het misschien een wijsheidstand was. De tandarts had er een week voordien één moeten verwijderen doordat het onstoken was en hij had gezegd dat de anderen ook verwijderd zouden moeten worden op termijn. Aangezien dit geen aangename ervaring was geweest, zou het een lichtpunt zijn moest deze nachtmerrie uitmonden in een keer minder naar de tandarts.

Aangekomen in de badkamer, voor de spiegel spuwde ik de tand uit mijn mond in mijn hand. Een gevoel van schaamte bekroop me toen ik zag dat de tand donkergeel en plakkerig was. "Ik poets mijn tanden nochtans regelmatig", dacht ik, maar deze tand was letterlijk de goorste tand die ik ooit in mijn leven had gezien. Verslagen keek ik in de spiegel naar de reflectie van mijn mond, waar ik al snel vaststelde dat mijn wijsheidstanden er nog allemaal waren. Meer nog, bij nadere inspectie zag ik dat er geen enkele tand ontbrak in mijn mond.

"Wat is hier aan de hand?"

Ik keek weer naar de tand en stelde vast dat het geen kies kan zijn, maar dat het eerder de vorm van een snijtand had. Een koud gevoel bekroop me: "Zou iedereen straks zien dat ik een voortand ontbreek, hoe kan ik er ooit nog goed voorkomen op een sollicitatiegesprek?". Snel keek ik weer in de spiegel en voor de zekerheid voelde ik met mijn vinger zodat ik zeker kon zijn dat ze er allemaal waren. Ik kwam weer tot dezelfde conclusie en besloot wederom dat al mijn tanden zich nog allemaal in mijn mond bevonden.

En toen drong het door.

De dag voor het slapengaan had ik al de hele dag een beetje keelpijn, en zeker tegen de avond begon ik vrij hevig te hoesten. Allicht het begin van de kleine verkoudheid waar ik op moment van schrijven nog steeds mee zit. Om dit hoesten tegen te gaan had ik 's nachts voor het slapen gaan een warme thee gedronken en heb ik een ricola-snoepje in mijn mond gestoken om de hoest wat te kalmeren. Na uren van zuigen heeft het snoepgoed een tandvormige vorm gekregen en is het blijven plakken aan een tand. Toen de nachtmerrie me wekte en ik me achteraf weer op mijn zij legde, kwam het snoepje los en de rest van het verhaal ken je.

Al bij al toch een gekke ervaring.

Volgende: Bike sharing (fietsdelen), of: mobiliteit, hoe kan het beter? 06-'16 Bike sharing (fietsdelen), of: mobiliteit, hoe kan het beter?
Volgende: levensvragen - filosofeersessie 08-'15 levensvragen - filosofeersessie

Reacties


Door Tweakers user jvdmeer, dinsdag 1 maart 2016 13:23

[bezorgde moeder-modus]Als je je 's-nachts wilt verstikken, dan moet je vooral een Ricola in bed opsabbelen.. Dus nooit meer doen.[/bezorgde moeder-modus]

Voor de rest leuke blog.

Door Tweakers user matroosoft, dinsdag 1 maart 2016 15:39

Lol, grappig dat dat snoepje precies op je tanden was gaan lijken. Of misschien zegt dat wel wat over je gebit, haha. :D

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 maart 2016 15:40]


Door Tweakers user pinna_be, dinsdag 1 maart 2016 15:59

matroosoft schreef op dinsdag 01 maart 2016 @ 15:39:
Lol, grappig dat dat snoepje precies op je tanden was gaan lijken. Of misschien zegt dat wel waar over je gebit, haha. :D
:p heel precies leek het er niet op hoor. Het was uiteindelijk ook echt midden in de nacht en ik was niet heel erg goed wakker.
jvdmeer schreef op dinsdag 01 maart 2016 @ 13:23:
[bezorgde moeder-modus]Als je je 's-nachts wilt verstikken, dan moet je vooral een Ricola in bed opsabbelen.. Dus nooit meer doen.[/bezorgde moeder-modus]

Voor de rest leuke blog.
Daar heb je eigenlijk gelijk in, meestal bijt ik het snoepje dan ook stuk voor ik in slaap val. Maar dit keer dus niet.

Door Tweakers user Aphelion, dinsdag 1 maart 2016 21:11

Met plezier gelezen.

Door Tweakers user mrtim500, woensdag 2 maart 2016 06:09

Haha, mooi verhaal!

Door Tweakers user stresstak, woensdag 2 maart 2016 12:47

Om te voorkomen dat ze uitvallen kun je de tanden ook op voorhand in een glaasje water op het nachtkastje plaatsen.

Door Tweakers user CrystalViriS, woensdag 2 maart 2016 13:15

Waah niet voor te stellen dit. Ik zit echt altijd met mijn tong door mijn mond te wroeten. Alles wat er zit wat er niet hoort kan ik me mateloos aan ergeren. B.v. zaadjes van aardbeien of zo. Ik droom ook regelmatig dat er tanden uitvallen, maar in mijn droom groeit er altijd meteen 1 terug. Waarna mijn droom niet slecht eindigd en ik denk: awesome!

Door Tweakers user pinna_be, woensdag 2 maart 2016 14:41

:D Ik ben ongelooflijk blij dat je genoten hebt van mijn nachtmerries ^^
stresstak schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 12:47:
Om te voorkomen dat ze uitvallen kun je de tanden ook op voorhand in een glaasje water op het nachtkastje plaatsen.
Dankje voor de hint! Ik zal het onthouden voor als ik ooit valse tanden nodig zou hebben.
CrystalViriS schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 13:15:
Waah niet voor te stellen dit. Ik zit echt altijd met mijn tong door mijn mond te wroeten. Alles wat er zit wat er niet hoort kan ik me mateloos aan ergeren. B.v. zaadjes van aardbeien of zo. Ik droom ook regelmatig dat er tanden uitvallen, maar in mijn droom groeit er altijd meteen 1 terug. Waarna mijn droom niet slecht eindigd en ik denk: awesome!
haha, fijn wel dat ze teruggroeien. Geen idee of daar een "droomverklaring" voor bestaat! BTW met een tong door je mond wroeten is toch zoveel leuker als je een ricolatje oid hebt om mee te spelen ^^ .

Door Tweakers user Beerseboer, woensdag 2 maart 2016 20:52

Gefeliciteerd met het eerste tweakblog ooit waar ik hardop om moest grinniken :D

Door Tweakers user Trasos, woensdag 2 maart 2016 21:00

Riiiiiiicoooooooolaaaaaaaaa!


Mooi verhaal dit. :D
Die dromen heb ik ook wel eens, die zijn echt klote!

Door Tweakers user liberque, woensdag 2 maart 2016 21:06

Dit doet me denken aan die vrouw die een tand door haar lip had. Het was best wel ernstig en toen het bloeden niet stopte besloot ze naar de huisartsenpost te gaan. Daar aangekomen bleek dat de wond gehecht moest worden. De behandelend arts vroeg nog hoe het gebeurd was. De vrouw verklaarde daarop dat ze op haar kunstgebit was gaan zitten.

Heb genoten van je blog - thnx :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 maart 2016 21:11]


Door Tamara, woensdag 2 maart 2016 23:30

Ricolahahahahahahaha.... Toch oppassen he

Door Tweakers user pinna_be, donderdag 3 maart 2016 10:35

Beerseboer schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 20:52:
Gefeliciteerd met het eerste tweakblog ooit waar ik hardop om moest grinniken :D
Dankje, dit is een groot compliment :D
Trasos schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 21:00:
Riiiiiiicoooooooolaaaaaaaaa!


Mooi verhaal dit. :D
Die dromen heb ik ook wel eens, die zijn echt klote!
Ik heb ze eigenlijk niet vaak, maar als je ernaar googled komen ze echt bizar vaak voor. http://mentalfloss.com/ar...what-they-supposedly-mean is het eerste resultaat dat ik vind wanneer ik google naar "most frequent dreams".
liberque schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 21:06:
Dit doet me denken aan die vrouw die een tand door haar lip had. Het was best wel ernstig en toen het bloeden niet stopte besloot ze naar de huisartsenpost te gaan. Daar aangekomen bleek dat de wond gehecht moest worden. De behandelend arts vroeg nog hoe het gebeurd was. De vrouw verklaarde daarop dat ze op haar kunstgebit was gaan zitten.

Heb genoten van je blog - thnx :)
hehe, dat kende ik nog niet ^^. Het duurde langer dan ik durf toe te geven vooraleer ik hem doorhad.
Tamara schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 23:30:
Ricolahahahahahahaha.... Toch oppassen he
Uiteraard, het was maar een droom natuurlijk!

Reageren is niet meer mogelijk